laupäev, 25. oktoober 2014

Kuidas alustada



  Teadliku une praktiseerimise alustamine on lihtsam inimesele, kes mäletab oma unenägusid ja tegeleb oma unenägude kirjapanemise ja lahtimõtestamisega või siis ühega nendest.
Neil, kes tavaliselt ei mäleta oma unenägusid või väidavad, et nad ei näegi und on vaja alustada päris algusest.
  Kõigepealt tuleb vabaks lasta mõte, et "ma ei näe und" ja asendada mõttega "ma näen und"! Kõik saab alguse mõttetasandilt ja igal õhtul magama minnes tuleb endale mõttes kinnitada: "Kui ma jään magama, siis ma näen und ja hommikul mäletan selle une igat pisimatki seika ja detaili!" Seda võib ka oma sõnadega sõnastada, nii nagu paremini sobib, peaasi et mõte jääb samaks.
  Järgmise sammuna tuleb hakata tegelema unenägude meenutamisega. Hommikuti ärgates, mõtle oma unenägu läbi, meenuta kõiki detaile ja üksikasju. Kui esialgu meenuvad ainult mõned üksikud momendid, siis on ka see juba edasiminek. Võimaluse korral  pane need unenäod kirja ja kui kohe kogu unenägu ei meenu, siis piisab ka märksõnadest, mis aitavad unenägu hiljem meenutada. Selline rutiinne tegevus soodustab unenägude mäletamist ja meenutamist, mis on esimeseks sammuks teadliku une praktiseerimisel.

Kolm minu unenägude positiivset kangelast:

                

  Soovitan pliiatsiga paberile visandada unenäo eredamalt meelde jäänud tegelasi või kui joonistamine ei sobi siis on internetis olemas täiesti tasuta fotorobot nägude loomiseks. Kindlasti soovitan paberile jäädvustada eeskätt unenägude positiivseid kangelasi, sest niimoodi luuakse side järgmisteks kohtumisteks. Vaevalt sooviks keegi luua sidet mõne pahalasega (deemonid, pahad vaimud, hirmuäratavad olendid või ebasõbralikud tulnukad).
  Kui aga unenägude meenutamine ei õnnestu ja inimesel esineb unehäired, öiseid hirmuhoogusid, luupainajaid või õudusunenägusid, siis tuleb kõigepealt keskenduda nende põhjuste välja selgitamisele, enne kui unepraktikaga edasi minna. Kõige lihtsam viis selleks on enne magama jäämist endale mõttes kinnitada: "Ma saan unes teada oma probleemi põhjuse ja leian ka lahenduse!" Kui seda piisavalt intensiivselt mõelda, siis võib unenägu anda lahenduse või viidata probleemi allikale.







Kommentaare ei ole: