esmaspäev, 6. juuni 2016

Lühendatud katkendeid Robert Bruce raamatust "Astraaldünaamika"



KVK ja teadlik uni kui sisemine või välimine nähtus

  Jätkuvalt vaieldakse selle üle, kas KVK ja teadlik uni on inimmõistuse sisene või väline nähtus. See omakorda tekitab küsimuse, mis on mõistus ja kus see asub. 
 Hemisferektoomia ajal võib pool ajust eemaldada ilma mälestusi kaotamata. Sellise operatsiooni enne puberteediea lõppu läbi teinud inimesed on taastunud, saades vaid vähemärgatava ajukahjustuse. Pole mingeid mõjusid lühi- ega pikaajalisele mälule. Kus siis mälestusi hoitakse?
  Mõistus ja mälu pole ainult füüsilised, vaid näivad eksisteerivat energiaväljadena füüsilise keha ümber. Selles mõttes on füüsiline aju nagu raadiojaam, sidevahend mõistuse ja füüsilise keha, mõistuse ja ainelise vahel. Kui raadiojaam saab viga (ajukahjustus), siis ei suuda mõistus hästi toimida ega end väljendada.
  Minu vaatlused viitavad sellele, et mõistus ja mälestused ei paikne üksnes füüsilises kehas, vaid ka sellest väljaspool. niisugust väidet kinnitavad paljud seisukohad, näiteks Rupert Sheldrake'imorfogeensete väljade teooria. Sellised uurimustööd on kaasakiskuvad ja neid on raske ümber lükata. Sa võid niisuguseid mõtteid ju eirata, kui need sinu uskumustega ei kattu, kuid see ei muuda neid olematuks.
  Samuti on võimatu osutada kohale kus su mõistust ei eksisteeri. See uskumatult oluline fakt viitab võimalusele, et mõistus on teadvuse väli, mille piirid on teadmata ja võib-olla koguni lõputud. See kui kaugele su mõistuse hoomamatu energiaväli ulatub, on teaduse jaoks tundmatu ala, ehkki pidevalt arutelu all. Mina arvan, et tõenäoliselt ulatub see mõnel mõistusetasandil universumi avarustesse, igasse, sealhulgas loomulikult ka füüsilisse dimensiooni. Jällegi, seda toetavad paljud seisukohad, sealhulgas avastused telepaatia, tuleviku nägemise, eemal asetsevate objektide nägemise valdkonnas, tajumine, et sind jälgitakse jne.
  Ma arvan, et KVK, unenäo või teadliku une ajal, ei liigu sa tegelikult oma mõistuse piirest välja, sest mõistusel polegi piire (kui jätta kõrvale su enda uskumused).
  Parem on mõelda sellest nii, et kui näed und, koged kehavälist olekut või teadlikku und, siis nihutad sa oma teadvuse asukohta. Asukoht muutub mõistusevälja piires, mis on ühendatud kogu universumi kõikide dimensioonidega. Nimetagem seda universaalseks mõistuseks, kollektiivseks teadvuseks, Allikaks, Jumalaks või mida iganes su uskumus sulle ütleb, kuid me kõik vaatame samasse valgusesse. Selles mõttes on iga elusolend, inimene, loom või juurvili mõistusepunkt, teadvusepunkt, mis eksisteerib universaalses kõikehõlmava Allika teadvuse väljas. 
  Ilmselt võib mõistust kirjeldada kui eraldiseisvat teadvusenergia ühikut, mis on mässitud universaalsesse teadvusenergia välja. See on nagu ookeanis hulpiv jäämägi, mis näib jääd vorminud ookeanist eraldi olevat, kuni sulab. Kuid jäämägi oli ookeani osa ja jääb seleks alati. Jääst moodustis võib küll siia ja sinna rännata, kuid on alati oma allika, valmistaja, ookeani osa.
  Pean ütlema, et mõistuse ja teadvuse sisemine ja väline osa pole selgelt paika pandud. Sinu mõistusel, mälestustel ja teadvusel pole algust ega otsa, seega ka mitte sinu elul.

Surmalähedane kogemus (SLK)

  Surres ja füüsilise keha ajutise suremise ajal vabaneb suurel hulgal eluenergiat. Surmalähedane kogemus või SLK leiab aset siis, kui inimesed paisatakse füüsilise surma ajal füüsilisest kehast välja. SLK on sarnane nii surma kui ka KVK-ga. Loomulikult on kehavälise kogemuse tagajärjed nii SLK ja ka KVK puhul ajutised.
  Surmalähedast seisundit kohevad inimesed leiavad end sageli tugevalt reaalaja tsoonis eksisteerimas. Olles nii lähedal füüsilisele dimensioonile, võivad nad olla teadlikud sündmustest, mis leiavad aset pärismaailmas. SLK olemuse tõttu on need sündmused sageli koondunud vigastatud füüsilise keha juurde. Paljudel SLK juhtudel suudavad inimesed täpselt rääkida päriselt juhtunud sündmustest ja vestlustest, mis leidsid aset nende kliinilise surma ajal.
  SLK ületab selguselt ja mäletatavuselt kõiki teisi KVK tüüpe, sest hõlmab hoomamatu keha võimsat välja paiskumist. SLK ajal on kogu vaba energia ja teadvus rändavasse teisikusse suunatud. Selle tagajärjeks on SLK tugevus.
  KVK sarnaneb SLK-ga, kui suremine välja jätta. Kehast väljas olemise kogemus leevendab surmatraumat.

Teadlik uni ja KVK-d

  Selles raamatus antud harjutused, eriti energiatöö kohta, tõstavad unenägude, teadliku une ja spontaanse KVK aktiivsust. Teadlik ehk kirgas uni peaks olema iga rändaja päevakavas. See on lummav, annab tõelise kogemuse ja tekitab põnevust.
  Teadlik uni on tõeline KVK tüüp, ehkki erinev ja teisel tasandil kogemus. Teadlikku und saab sageli ka KVK-deks pöörata. Kõik näevad magades und ja suurem osa inimesi mäletab vähemalt mõnda oma unenägu. Enamiku inimeste jaoks on unenäod ainsaks ühenduseks valdava reaalsuse ja spirituaalsuse vahel. Unenägude nägemist peetakse tavaliseks, kuid selles on midagi enamat.
  Teadlik uni erineb KVK-st. Teadlikus unes ilmub teadvus äkki. Sa saad järsku teadlikuks, ärgates unekeskkonnas. Seejärel võid haarata kontrolli uestsenaariumi üle.
  Teadlikud uned erinevad KVK-dest, sest tunduvad realistlikumad. Võimsat teadlikku und võib olla raske tegelikkusest eristada, isegi kui sellesse sisenetakse täiesti ärkvel seisundist.Teadliku une nägija on füüsilisest kehast palju rohkem teadlik kui reaalajas rändaja. Samuti kogevad nad sageli füüsilisi asju, näiteks gravitatsiooni, tekstuuri, maitset, naudingut ja valu. Mida tugevam on teadlik uni, seda tõelisemaks need tunded muutuvad.
  Teadlik uni, reaalaja KVK ja astraalrändamised jagavad palju ühist. Unenägija teadvuskese lülitub ühel sessioonil sageli nende seisundite vahel edasi ja tagasi. Sageli tajutakse või mäletatakse üheaegselt rohkem kui ühte kogemust. See tekitab keerulise mälestuste segu, olles ühtaegu unenägu, teadlik uni, reaalaja KVK ja astraalrändamine.



Kommentaare ei ole: