pühapäev, 26. aprill 2015

Võta aeg maha ja valmistu uueks unerännakuks



  Kui sa tunned, et sagedased teadlikud unenäod annavad korraga liiga palju informatsiooni või jäävad arusaamatuks ning tekitavad vastakaid küsimusi, siis võta aeg maha ja tee väike paus. Kirjuta oma unenäod üles võimalikult täpselt, et sul oleks saadud informatsiooni üle võimalik ka hiljem mõtiskleda. Olen ise samamoodi teinud, kuna mõni teadlikus unenäos saadud info või kogemus raputas mind nii läbi, et settimiseks läks vahest isegi paar-kolm nädalat aega. Soovitan aja maha võtta ka algajatel, kes üritavad teadlikku und saavutada ja on juba pika aja jooksul korduvalt ebaõnnestunud. Liigne pinge võib vastupidiselt toimida. Võib juhtuda, et just siis, kui sa pole enam vaimse pinge all, avaldub see oskus täiesti ootmatult. Ära loobu, aga ära ka üle pinguta!
  Pausi pole vaja ka väga pikaks venitada, sest muidu võivad teadlikku unne sisenemise oskused rooste minna. Näiteks minu kõige pikem paus oli peaaegu kuu aega ja kui siis peale seda esimest korda teadliku une saavutasin, ei osanud ma midagi mõistlikku ette võtta. Uitasin sihitult ringi, kuni teadlik uni läks sujuvalt üle ebateadlikuks uneks. Edaspidi olin ma juba natuke targem. Mõtisklesin eelmises unerännakus saadud informatsiooni ja kogemuste üle ning tegin teadlikke ettevalmistusi uueks reisiks. Iga unenäo üle mõtisklemine tõstab esile uusi küsimusi ja ideid. Need küsimused ja ideed tuleb läbi mõelda ja oma teadvusesse kinnistada, et järgmises unenäos nendega teadlikult tegeleda. Kui ettevalmistus on tegemata, siis on tõenäoline, et teadlikku unne sattudes on sul pea laiali ja alles üles ärgates taipad, millise võimaluse sa käest lasid.

   Kaks soovitust unenägijale:

1. Võimaluse korral kirjuta unenäod üles. Mõtle, kas sul jäi midagi arusaamatuks või tekkis uusi küsimusi ja kas sa tahad järgmistes teadlikes unenägudes midagi täiendavalt uurida?
2. Valmistu oma uueks teadlikuks uneks. Mõtle läbi, mida sa tahad teha, kellega kohtuda või mida küsida? Võid oma eesmärgid ja küsimused paberile kirja panna, ning kui see sulle kindlust juurde annab, siis pane see paber une ajaks padja alla.



Kommentaare ei ole: